Durata de livrare: 2-5 zile lucrătoare
RESPYNATURA este o formulă concentrată în extracte naturale pentru gestionarea problemelor respiratorii ale porumbeilor. Bazându-se pe acțiunea antivirală, antiinflamatorie și antibiotică a extractelor de patlagină, echinaceea, cimbru, mentă, eucalipt, gențiană, fenicul, anason, ginko biloba, salcie, mușețel, măceș, RESPYNATURA va avea ca efecte: ușurarea respirației și oxigenarea optimă a tuturor țesuturilor, îmbunătățind condiția fizică și crescând performanța sportivă. Ca rezultat, căile respiratorii sunt curățate și respirația devine mai ușoară.
ADMINISTRARE: 10 ml/1L apă de băut.
COMPOZIȚIE: Extract de fructe de Rosa canina, tinctură de Salcie, tinctură de purpurea Echinacea, extract de Plantago lanceolată, extract de Cimbru, tinctură de Mentă, tinctură de Eucalipt, extract de flori de Chamomilla R., extract de rădăcini de Gențiană lutea, extract de frunze de Ginko biloba, ulei de scoarță de Scorțișoară, ulei de Fenicul dulce, tinctură de Anis.
Aditivi tehnologici: sorbat de Potasiu, Hidroxitoluen butilat, BHT (E 321), galat de Propil (1b310); excipienți: glicerină, sorbitol.
Bolile aparatului respirator reprezintă una din principalele cauze pentru pierderea condiției sportive și pentru întârzierile în creștere și dezvoltare la porumbeii de sport.
Organele de respirație ale păsărilor sunt un sistem vulnerabil deoarece sunt expuse constant la mediul extern și, prin urmare, sunt supuse infecțiilor.
Păsările au saci de aer în afara plămânilor. Sacii aerofori furnizează plămânilor aer în mod continuu, asigurând ventilația pulmonară.
La păsările de zbor, sacii aerofori sunt esențiali în timpul zborului deoarece:
formează rezerva de oxigen în momentul decolării, când cutia toracică este imobilă ca urmare a contracției musculare,
reduc greutatea specifică a corpului,
asigură echilibrul în timpul zborului,
fixează organele interne astfel încât șocul la aterizare este amortizat.
Sacii aerofori sunt organe cu o membrană subțire, puțin vascularizată, ceea ce le face dificil de tratat în cazuri de infecție. Sunt legate și de alte organe, nu numai de plămâni, inclusiv oase! Fiind foarte ușor supuse infecțiilor, o infecție localizată a sistemului respirator se poate răspândi cu ușurință în sistemul digestiv sau la oviduct și invers prin migrarea agenților patogeni, cum ar fi septicemia datorată suprainfecției colibacilare la păsări.
Clearance-ul mucociliar este mecanismul de apărare înnăscut primar al sistemului respirator.
Căile respiratorii sunt echipate cu un aparat mucociliar funcțional constând dintr-un strat mucus protector, un strat lichid la suprafața căilor respiratorii și cili pe suprafața celulelor ciliate. Acest aparat produce mucus, care captează particulele inhalate și agenții patogeni și le propulsează în afara căilor respiratorii (prin strănut de exemplu). Acest mecanism, numit clearance-ul mucociliar, este principalul mecanism de apărare înnăscut al sistemului respirator.
Atunci când porumbelul suferă de o boală respiratorie, care de obicei este complicată de o co-infecție sau o infecție bacteriană secundară, există o producție în exces de mucus care afectează clearance-ul mucociliar. Excesul de mucus obstrucționează căile respiratorii formând plăgi și dopuri, ducând la dispnee (hipoxie) și permițând bacteriilor invazive să adere și să colonizeze sistemul respirator.
Acumularea de mucus în tractul respirator reduce sever aportul de oxigen, provocând dificultăți de respirație, aport redus de hrană și o scădere a nivelului de energie al păsărilor, ceea ce are un impact negativ asupra creșterii în greutate și performanței. Problemele respiratorii pot rezulta din infecția cu bacterii, viruși și ciuperci sau din expunerea la alergeni. Iritația și inflamația tractului respirator care rezultă duc la strănut, respirație șuierătoare și tuse și, răspândirea rapidă a infecției.
Un sistem respirator sănătos elimină 80% din germenii inhalați.
Atunci când apărarea animalului este uzată prin suprasolicitare, agenții infecțioși pot pătrunde adânc în arborele respirator, din care este foarte dificil să fie îndepărtați. Ca urmare, porumbeii sunt loviți de diferite infecții care au un impact negativ asupra performanței: colibaciloză, aspergiloză, micoplasmoză, etc.
Pentru aceasta am creat o formulă concentrată în extracte naturale care poate deveni un instrument important pentru gestionarea problemelor respiratorii.
Extractele de patlagină, echinaceea, cimbru, mentă, eucalipt, gențiană, fenicul, anason, ginko biloba, salcie, mușețel, măceș au aplicații bine cunoscute în medicină. Bazându-se pe acțiunea antivirală, antiinflamatorie și antibiotică a extractelor, produsul va avea ca efecte:
reducerea răspândirii agenților patogeni respiratorii,
reacția rapidă a organismului pentru a atenua detresa respiratorie și
menținerea funcționalității aparatului mucociliar.
Toate acestea, pentru ca:
proprietățile antibacteriene vor crește rezistența organismului față de bolile bacteriene precum salmoneloza, colibaciloza, micoplasmoza sau clostridia care ridică probleme serioase pentru sistemul respirator și alte segmente
influențează în mod pozitiv sistemul imunitar aviar, deoarece promovează producția de imunoglobuline, sporesc activitatea limfocitară și stimulează eliberarea de interferon-γ. În acest fel, crește titrul de anticorpi împotriva bolilor virale (gripa aviară, Boala Newcastle (pseudopesta aviară))
activează mecanismele de apărare antioxidantă reducând stresul oxidativ
efect benefic asupra microflorei intestinale, absorbției, digestiei, creșterii în greutate și, de asemenea, are un efect antioxidant
Eliberează căile respiratorii de mucus optimizând respirația și astfel oxigenarea corectă a tuturor țesuturilor.